Aktiespararna

Här är nya tips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
23 april 20182 min lästid

Börsveckans aktierekommendationer i den senaste utgåvan, årets sjuttonde, kan sammanfattas enligt följande:

Norwegian visade den högsta intäktstillväxten bland de europeiska flygbolagen i fjol, men tillväxten har ett pris i form av kraftigt ökad skuldsättning. Bolagets förmåga att klara sina finansiella åtaganden är avhängigt en fortsatt positiv konjunkturutveckling. Börsveckans råd blir att avvakta.

Samtidigt hopar sig molnen för SAS som är under konstant konkurrenspress. Flygbolaget är fastklämt i mellansegmentet utan att kunna konkurrera hållbart om varken ekonomi- eller lyxkategorierna.

"Med en kursuppgång på nära 50 procent i år är fallhöjden stor", skriver Börsveckan och rekommenderar sälj.

Kontraktstillverkaren Hanza verkar i en tuff bransch där få aktörer berikas med höga värderingsmultiplar. Hanza är inte en av de få och befinner sig dessutom i en omställningsfas. Marginalutvecklingen blir avgörande det kommande året, skriver Börsveckan och råder till att avvakta.

Profilgruppen levererade en urstark kvartalsrapport förra veckan. Frågan är om det kan bli bättre än så här. Börsveckan anser att nuvarande värdering är ganska rimlig och rådet blir att avvakta.

Danska smyckestillverkaren Pandora hade inget bra år 2017 men 2018 har startat bättre. Bredare sortiment och geografisk expansion har gett bra tillväxttakt och värderingen är attraktivt, anser Börsveckan och rekommenderar köp.

Swedols rapport förra veckan visade på fortsatt god tillväxt och att marginalutvecklingen var sämre än väntat tror Börsveckan var ett tillfälligt hack i kurvan. Börsveckan anser att Nordstjernans budpliktsbud är snålt och bedömer att det är värt att hålla i sina Swedol-aktier framgent. Rådet är att köpa.

Evolution Gamings rapport utlöste ett rejält rally. Bolaget är välskött och ledande i en het nisch, men värderingen är därefter. Rådet blir att avvakta.Dela med dig