Aktiespararna

Här är nya aktietips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
22 maj 20172 min lästid

Köp Beijer Ref, Swedol och Lindab men avvakta med AAK och Paradox.

De råden ger Börsveckan i det nya numret i vilket tidningen även ser Thuleaktien som lite för dyr.

Det nya året har börjat bra för kylgrossisten Beijer Ref och Börsveckan ser långsidig uppsida i aktien. Tillväxtstrategin där en solid organisk tillväxt kombineras med kompletterande förvärv ses som attraherande och bolagets "utsikter gynnas av hårdare miljöregleringar. Köp.".

Swedol-aktien lockar med ett p/e-tal på under 12 och aktien kan "säkerligen" klättra upp mot 35 kronor på ett års sikt, varpå Börsveckan sätter en köpstämpel.

Byggkomponentbolaget Lindab har en prislapp som ser mer attraktiv ut än konkurrenten Systemair. För Lindab upprepas därför köp med en höjd riktkurs till 100 kronor för aktien.

AAK är ett bra bolag men aktien är dyr. Sannolikt kommer specialfettbolaget att göra nya förvärv men det är något som är en nödvändighet för att försvara nuvarande kursnivå, anser Börsveckan som upprepar rådet avvakta.

Även spelutvecklaren Paradox pekas ut som för dyr.

"Prislappen är i högsta laget och vi är fortsatt avvaktande till aktien", skriver tidningen.

Rörande friluftsproduktbolaget Thule skriver Börsveckan att "dessvärre blir slutsatsen den lite tråkiga och tyvärr alltför vanliga att vi gillar bolaget men tycker att aktien är lite för dyr. Vi passar på Thule denna gång".

Dela med dig