Aktiespararna

Här är tänkbara efterträdare till Apples vd

Av Finwire/Redaktionen
10 maj 20241 min lästid
Det finns flera namn som kan tänkas efterträda Tim Cook som vd för teknikjätten Apple, enligt analytiker som Bloomberg News har talat med.

Tim Cook har suttit bra mycket längre än den genomsnittliga Fortune 500-vd:n och är också äldre än många av sina motsvarigheter. Cook har sedan hans övertagande 2011 introducerat flera nya produktkategorier, bland annat en smartwatch. Hans potentiella sorti har blivit ett ämne som diskuteras bland analytiker.

Vid tidigare vd-skiften har Apple valt att plocka kandidater internt och det finns flera namn inom bolaget som är tänkbara till att axla vd-rollen. Jeff Williams, operativ chef på bolaget, ses som den troligaste kandidaten att ersätta Cook ifall han kliver av i närtid. Samtidigt ses Williams inte som ett troligt val på lång sikt.

Ifall Cook stannar kvar på posten i omkring tre år ses John Ternus, som är chef för utvecklingen av hårdvara, som den troligaste kandidaten. Bloomberg skriver att det vore ett logiskt val att utse en chef för hårdvaruteknik som ny vd.

Några andra namn som nämns är Craig Federighi som ansvarar för mjukvaruutvecklingen.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsnyheter

Dela med dig