Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-10-28

Här är veckans vinnaraktier

wysiwyg_image

I topp på vinnarlistan finns forskningsbolaget Bioarctic, som arbetar med att utveckla nya behandlingsformer för sjukdomar som angriper det centrala nervsystemet. Huvudsakliga forskningsområden är Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom.

Bioarctic-aktien har stigit med över 59 procent på en vecka. Detta efter att det amerikanska läkemedelsbolaget Biogen planerar att lämna in en ansökan om marknadsgodkännande för läkemedelskandidaten Aducanumab, som är tänkt att använda vid behandling av Alzheimers sjukdom i ett tidigt skede.

Bioarctic utvecklar en konkurrent till Biogens preprarat Aducanumab vid namn Ban2401. När Biogen stoppade utvecklingen av Aducanumab den 21 mars tidigare i år, rasade även Bioarctic på Stockholmsbörsen, men den nya analysen från Biogen har gjutit ny optimism även i Bioarctic.

wysiwyg_image

Forskningsbolaget Bioarctic, som haft ett stökigt börsår 2019, är veckans vinnare på Stockholmsbörsen

Underhållande kursvinnare

Två på listan är underhållnings- och mediabolaget Nordic Entertainment Group (NENT) som stigit omkring 25 procent på en vecka. Detta efter en kvartalsrapport som överträffade förhandstipsen. Bolaget äger bland annat streamingtjänsten Viaplay, som är en nordisk konkurrent till amerikanska Netflix.

Spelbolagen Kindred och Evolution Gaming är två andra aktier som gått starkt efter solida rapportleveranser. 

Högt upp på listan finns i Sportamore, som säljer träningskläder på nätet. Det lossnade rejält för e-handlaren under det tredje kvartalet, där bolaget vände en tidigare förlust till vinst under kraftig intäktstillväxt. Aktien handlades upp nära 13 procent på en vecka.

Teknikhandelskoncernen Addtech och kylbolaget Beijer Ref är två andra aktier som stigit tvåsiffrigt efter starka kvartalsrapporter. I fallet Addtech ökade vinsten per aktie med 37 procent under det tredje kvartalet, bland annat drivet av åtta förvärv sedan årets början.

MISSA INTE: Här är veckans sämsta aktier

Kursvinnarna senaste veckan

  1. Bioarctic: +59 procent
  2. NENT Group: +25 procent
  3. Kindred +20 procent
  4. Orexo +18 procent
  5. Mycronic +17 procent
  6. Beijer Ref: +14 procent
  7. Evolution Gaming +14 procent
  8. Sportamore: +13 procent
  9. Attendo +13 procent
  10. Addtech: +11 procent

Redaktionen

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.