Aktiespararna

Här är nya aktietips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
28 maj 20182 min lästid

Börsveckan rekommenderar köp för två bolag inom IT, men avvaktar med två aktier inom hjälmsegmentet samt en leverantör till husbilar. Här följer en kort sammanfattning av veckans aktierekommendationer.

Norska IT-bolaget 24Seven Office gynnas av en tjänstemarknad där fler företag jagar besparingar och samtidigt vill öka effektiviteten. Tror man att 24Seven Office kan göra samma lönsamhetsresa som Fortnox så ser aktien köpvärd ut, skriver Börsveckan.

Programvarubolaget Formpipe hade en uppåtresa 2016 och en fallande trend 2017 men nu har vinden vänt igen, i rätt riktning. Rådet blir köp.

Dometics aktie har gått urstarkt det senaste året efter bland annat ett stort förvärv i USA. Vinsttillväxten kan bli nära 50 procent i år tack vare detta men framåt ska man vänta sig klart lägre tillväxt än så, skriver Börsveckan som råder till att avvakta.

Mips gynnas av ökat säkerhetsmedvetande och hjälmanvändning bland allmänheten. Antalet kunder växer stadigt och marknadspotentialen är stor, men bolaget bör överträffa målen för att aktien ska kännas riktigt intressant, skriver Börsveckan och råder till att avvakta.

Ett annat hjälmbolag, Hövding, har kraftig ökning av antalet sålda hjälmar men lönsamheten är svag. Det kan vara en bra aktie för den tålmodige men den låga bruttomarginalen avskräcker Börsveckan som rekommenderar avvakta.

Börsveckan har även en oljespecial i veckans utgåva och skriver då om Lundin Petroleum, Exxon, Enquest och Tethys Oil.

Dela med dig