Aktiespararna

Här expanderar H&M: "Stor potential"

Av Redaktionen
6 juli 20172 min lästid

Aktien har rasat och bolaget har sågats.
H&M fortsätter dock att satsa vidare.
Klädjätten ska öppna ytterligare butiker

H&M är pressat och ifrågasatt.

Men klädjätten fortsätter att expandera.

Nu ska sex nya affärer startas upp – i Afrika.

Vädrar morgonluft – satsar vidare

H&M har haft ett i mångt och mycket motigt 2017. Marknadens högt ställda förväntningar har inte infriats medan konkurrensen tilltagit inom både fysisk- och webbaserad handel. Aktien handlades ett tag till sexårslägsta med en kurs runt 200-kronorsstrecket.

Förra veckans halvårsrapport var dock av mestadels positiv karaktär. Något som ger en aning viktig arbetsro åt vd Karl-Johan Persson och resten av storbolagets ledning och som även har fått aktiekursen att lyfta.

Nu fortsätter H&M att satsa vidare. Sedan tidigare står det klart att bolaget kommer att äntra fem nya marknader under året. VA Finans, som hänvisar till uppgifter från Bloomberg, uppger nu att H&M även kommer att öppna sex nya butiker i Sydafrika innan 2017 är över.

Ser stor potential

Pär Darj, H&M-chef i Sydafrika, ser stor potential i att kunna lyckas väl med butiksöppningarna. Bolaget äntrade landets marknad 2015. I slutet av maj 2017 fanns det elva H&M-butiker av sydafrikanskt slag. Försäljningen i Sydafrika, mätt i lokal valuta, steg 26 procent det senaste kvartalet, enligt VA Finans.

H&M:s aktie är ned omkring 16 procent hittills 2017 och handlas i nuläget för cirka 213 kronor.

Dela med dig