Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Nyhetsbyrån Direkt
26 oktober 20172 min lästid

Köp Qliro och finländska HK Scan, och plocka upp Intrum vid en rekyl. Avvakta däremot med Proact, rekommenderar Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Qliro fortsätter att övertyga i sitt omvandlingsarbete och Nelly och QFS som ser extra lovande ut. Aktien är en av årets stora vinnare i Stockholm med en uppgång på nära 120 procent, men mycket talar enligt Affärsvärlden för att det finns ytterligare, orealiserade värden i bolaget.

Tidningens breakup-värdering av Qliro är 29 kronor, men 24 kronor inom ett år är en rimligare riktkurs. Men chansen är god för ytterligare strukturåtgärder inom detta år - det är inte omöjligt att till exempel Nelly delas ut till ägarna framöver. Rekommendationen är köp.

Köttproducenten HK Scan är femte störst i Europa på sitt område och portföljen innefattar allt från foder till slakterier. När svenska Scan köptes år 2007 var det bolagets största affär. Därefter följde finanskris och en nyemission.

Bolagets potential är en aktiekurs på uppemot 10 euro, vilket skulle innebära en tredubbling. Det är osannolikt att detta nås i närtid. Men med en slaktvärderad aktie blir varje steg kursdrivande. Processen kan skyndas på genom konsolideringsaffärer, fastighetsförsäljningar eller återköp.

Rådet är köp, för stryktåliga värdegamar med tålamod.

Proact har gått starkt på senare år, men den återställda lönsamheten och högre värderingen håller potentialen nere. I dag är det svårt att se vad som ska driva aktien framåt. Aktien framstår som fullvärderad, anser Affärsvärlden.

Intrum har blivit dubbelt så stort efter fusionen med norska Lindorff. Om rapporten för tredje kvartalet ger en bra bild av framtiden ser det ljust ut för Intrum, eftersom rörelseresultatet var bolagets bästa hittills.

Med måttfulla tillväxtantaganden betalas nästa års vinst till 12 gånger. Tidningen rekommenderar köp i rekylen för Intrum, med en riktkurs på 339 kronor.

Dela med dig