Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Redaktionen
25 maj 20183 min lästid

Köp Volati, Pandora och Gunnebo men vänta med en investering i nätsäkerhetsbolaget Clavister. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Rekommendationen för Gunnebo är känd sedan tidigare via tidningens tjänst Analys+.

Affärsvärlden ger industrikonglomeratet Volati en köprekommendation, ett bolag som har tappat efter en lyckad börsintroduktion. Bolaget genomgick ett svagt fjolår med minus 18 procents organisk ebita-tillväxt.

Affärsvärlden skriver att bolaget har en relativt god diversifiering via 14 bolag i flera olika branscher. Vid sidan av cykliska bolag med byggexponering finns exempelvis stabila besiktningsbolaget Besikta, ocykliska etikettbolaget Etikettoprintcom och det mer väderberoende Corroventa. Nettoskuldsättningen är också under kontroll vid 1,5 gånger ebitda-resultatet vid utgången av första kvartalet.

Tidningen anser att alltför mycket negativt har prisats in när aktien handlas till ev/ebita kring 9 på nästa års prognos. Enligt tidningen är aktien intressant som en långsiktig investering.

En köprekommendation delas även ut till Pandora, som tappade kraftigt efter rapporten tidigare i maj månad. Tidningen skriver att bolaget mognar i rollen som världens största smyckesaktör i sin kategori men att aktien trots detta kastas runt som en vante.

Affärsvärlden spår att smyckesbolaget kommer klara målgolvet på 7 procents valutajusterad tillväxt för perioden 2018-2022, därefter 5 procent i fem år. Priset för tillväxt i hårdnande konkurrens bör dock bli långsamt sjunkande lönsamhet. Affärsvärlden lutar mot 32-33 procent om fem år, och en bit under 30 procent tio år bort.

Vinsten bör tas hem om riktkursen 1.200 danska kronor nås det närmsta året, menar tidningen.

Även säkerhetskoncernen Gunnebo får en köprekommendation i Affärsvärlden och den analysen släpptes redan tidigare i veckan under tidningens koncept Analys+.

Tidningen skriver att ett förlorat 2018 ligger i Gunnebos aktiekurs och att förväntningarna framåt är lågt ställda. Affärsvärlden ser potential till förbättringar i Gunnebo och nästa år har rimligen flera strategiska åtgärder genomförts. Då, om inte förr, blir det fart på aktien, som i ett bra scenario kan lyfta omkring 50 procent till 40 kronor inom ett år, spår tidningen. Affärsvärlden höjer från sälj till köp.

Dela med dig