Aktiespararna

Här är nya aktietips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
4 december 20171 min lästid

Teckna Flexqube och köp Bure, men avvakta Alltel, Ratos, Recipharm och Insplanet.

Det är senaste numret av Börsveckans råd.

Flexqubes, som är tänkt att börja handlas på First North i mitten av december, och tillverkar industrivagnar är värt en chansning. Detta då det är ett bra bolag med en bra produkt så rådet blir därmed att teckna trots att risken är hög, enligt tidningen.

Alltele kan man äga då utdelning och starka kassaflöden hamnar på pluskontot. Men då lönsamheten alltjämt är under press samt att bolaget brottas med svag tillväxt blir rekommendationen ändå avvakta.

Investmentbolaget Ratos har en låg avkastning på eget kapital och Börsveckan är fortsatt försiktiga till aktien och rådet är intakt - avvakta.

Investmentbolagskollegan Bure får dock bättre recensioner. Med bra tillväxtförutsättningar för portföljbolagen, hög substansrabatt och stark balansräkning blir rekommendationen köp.

Läkemedelskontraktstillverkaren Recipharm har sjunkit runt 30 procent sedan Börsveckan rekommenderade avvakta för ett år sedan men tidningen finner ingen anledning att ändra sitt råd.

Jämförelsesajten Insplanet har tidningen också varit avvaktande till och det rådet består då det finns vissa frågetecken kring bolagets konkurrensfördelar och lönsamhetspotential på lång sikt.


Dela med dig