Aktiespararna

Härlig revansch i portföljen

9 april 20202 min lästid
Här är den senaste uppdateringen av Korta Portföljen (vecka 15).

Allmän reflektion

Korta Portföljen är tillbaka.

Både med ett nytt inlägg för veckan och med ny energi efter en utmanande period. Som vi har skrivit tidigare var frustrationen minst sagt tilltagen när allt på börsen föll handlöst.

Men förra veckans köp – försvarskoncernen Saab och ökningen i Lundin Gold – har blivit super. Duon har stigit tvåsiffrigt och bidrar med en härlig revansch i portföljen.

Även köpet av Ica Gruppen, som ägde rum innan den stora kraschen, har visat sig fenomenal utifrån ett riskjusterat perspektiv (både i absoluta och relativa tal).

Självförtroendet är sakta, men säkert på väg tillbaka. Det känns underbart, särskilt denna skärtorsdag när en längre påskledighet står vid dörren.

Stora värden

Rådande portföljmix känns mycket bra.

Rent tekniskt börjar det ljusna i många kursgrafer, samtidigt som starka fundamenta fortfarande är på plats. Eller rättare sagt, portföljbolagen sitter på stora värden som förr eller senare kommer återspeglas i aktiepriset.

Det gäller inte minst värdebolagen i portföljen. Danska North Media och Brdr. A&O är två, förvisso mindre bolag, men med stor inneboende potential.

Det var inte länge sedan North Media var uppe i över 60 danska kronor på Köpenhamsbörsen. Nu pendlar kursen runt 40. Även om den amerikanska börsportföljen fått en smäll, är det vår uppfattning att North Media-aktien är värd runt 70 danska kronor.

När den uppsidan infrias är svårt att säga, men vi väntar tålmodigt.

Brdr. A&O gynnas i sin tur av den pågående DIY-boomen i Norden eller ”gör-det-själv” på svenska. När människor spenderar mycket tid i hemmet uppstår ett behov av att fixa saker och/eller renovera. Eftersom A&O både har en B2B-del, men också en digital B2C-del som växer, är läget intressant.

Kursen har kommit ned rejält samtidigt som intjäningsförmågan (VPA runt 50 danska) i allt väsentligt är intakt (eller till och med förbättrats!). Vi gillar det upplägget.

Med det sagt vill vi önska alla följare en glad påsk. Redan nästa vecka väntar nya case!

Dela med dig