Aktiespararna

Havererade favoriten ser mycket billig ut

Av Jessika Bouveng
5 juni 20232 min lästid
I veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen så är det Aktiespararnas analytiker Robert Andersson som gör Carl-Henrik Söderberg sällskap istället för Mohammed Salih i studion. Avsnittet denna veckan handlar om den aktuella fastighetssektorn, AI, verkstadssektorn och självklart lite aktiecase. Bland annat tar de upp havererade småspararfavoriten Embracer.

Ett av aktiecasen som anaytikerduon tar upp i veckans avsnitt är den omtalade småspararfavoriten Embracer som nyligen lämnat två vinstvarningar och som därför tagit en hel del smällar på börsen det senaste. Aktien handlas just nu till ett värde på 27 kronor.

Sedan aktien havererade i förra veckan så har Embracer åkt som en jojo på börsen. Enligt Carl-Henrik Söderberg beror det bland annat på nyheten om att bolagets vd har flugit till Saudiarabien där en av de största ägarna i Embracer finns. Nyheten mottog väl av marknaden.

“Marknaden valde att tolka det som att glaset var halvfullt och inte för att man måste åka till ägarna där för att förklara vad som hänt. Snarare ville man tolka in någonting positivt från resan, säger han.

“Det är ju en väldigt haussig tolkning får man ju säga”, svarar Robert Andersson.

Robert Andersson fortsätter diskussionen och konstaterar att tankarna såklart går till huruvida vd Lars Wingefors åkte dit för att lösa en licensdeal i Saudiarabien eller om resan faktiskt bara innebar en uppläxning från den största ägaren.

Aktien ser billig ut

Duon går sedan vidare till att diskutera den mycket intressanta frågan om aktien nu är köpvärd.

“Det går ju inte att undkomma att om de får igång sin kassaflödesgenerering så ser det väldigt, väldigt billigt ut”, säger Robert Andersson men tillägger sedan snabbt att det också är vanligt med värdefälla i de här situationerna.

Visst kan det vara lockande att köpa en aktie som Embracer som gått bra väldigt länge men som nu dippar till attraktiva nivåer. Robert Andersson varnar dock för att risken finns att det kan braka till ordentligt längre fram. Men vem vet.

Carl-Henrik Söderberg tar sedan upp frågan hur Embracer nu ska gå vidare och om det nu är läge för att avyttra vissa tillgångar för att få ned den höga skuldsättningen.

“Jag hoppas att det inte blir några större försäljningar”, säger Robert Andersson men tror samtidigt att man måste börja effektivisera.

Tillsammans mot miljonen

Dela med dig