Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-05-19

Hetaste aktierna på förlorarlistan

Bas I en intervju i Dagens Industri ger Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik Söderberg tips på tre köpvärda aktier bland börsens förlorare.

Truecaller har haft det motigt på börsen under året och nedgången späddes under onsdagen på då storägare gjorde en så kallad ”placing” och sålde en del av deras innehav. Försäljningen gjordes till en rabatt på 10 procent, vilket marknaden inte uppskattade. Carl-Henrik menar dock att aktien kan vara värd en chansning.

Vi ser ett väldigt starkt operationellt momentum i Truecaller just nu och där tillväxten var otroligt imponerande i den senaste kvartalsrapporten. Bolaget väntas växa organiskt omkring 50 procent under de kommande åren, dessutom på ett lönsamt sätt. Bruttomarginaler på 75 procent, rörelsemarginaler på väg mot 40 procent. Det innebär en fantastisk vinsttillväxt kommande år. Då ser aktien till och med billig ut på rådande kursnivåer, åtminstone om vi sätter vinsttillväxten i relation till bolagets vinstmultiplar. Sedan börsintroduktionen har bolaget även en välfylld kassa. Det finns goda förutsättningar för Truecaller-aktien att ta revansch.”

Författare Redaktionen