Aktiespararna

H&M sänks av fyra – aktien rasar vidare

Av Redaktionen
18 december 20172 min lästid

Ett pressat H&M fortsätter att få sänkta rekommendationer och riktkurser på löpande band.
Klädjättens redan nedtryckta aktie faller vidare på börsen.

UBS sänker sin rekommendation för H&M till behåll från köp. Riktkursen sänks till 170 från 240 kronor.

Det skriver Reuters.

H&M-aktien stängde på kursen 174:30 i fredags, ned 13 procent.

SEB Equities sänker riktkursen för H&M till 150 kronor från 175 kronor. Rekommendationen sälj upprepas.

Det framgår av Bloomberg.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för H&M till 200 kronor från 255 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det skriver Reuters.

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för H&M till 155 kronor från 175 kronor. Rekommendationen minska upprepas.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Samtidigt som migrationen inom mode till online accelererar, och H&M tappar marknadsandelar till flera nya e-handelsaktörer, har klädbolaget enligt Handelsbanken ytterligare problem: Försäljningsminskningen under det fjärde kvartalet signalerar att H&M-varumärket också saknar tillräcklig attraktionskraft för att försvara marknadsandelarna på den traditionella butiksmarknaden.

"Vi menar att H&M kommer att behöva öka investeringarna för att modernisera sitt produkterbjudande och förhöja kundupplevelsen i butikerna, samtidigt som man förbättrar sitt onlineerbjudande och ingår partnerskap för att driva trafik", skriver banken.

Samtidigt som Handelsbanken Capital Markets anser att sådana investeringar är rätt väg att gå, kommer de att pressa lönsamheten och det finns enligt banken även risk för att H&M kommer att behöva sänka utdelningen.

Backar mer

H&M-aktien, som ett tag var nere närmare 15 procent efter försäljningsutvecklingsfiaskot i november i fredags, fortsätter att tappa på börsen. På måndagen har kursen försvagats med omkring 2 procent. I år är småspararfavoritens aktie ned så mycket som nästan 33 procent.

Aktiespararen/Nyhetsbyrån Direkt

Dela med dig