Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-11-11

Högavkastande aktie: ”Unik position”

wysiwyg_image

4,3 procent.
Det är Diös förväntade direktavkastning 2020.
Bolaget toppar utdelningsandelslistan inom fastighetssektorn.
 – Nivån sticker ut, säger Aktiespararens analytiker Christoffer Ahnemark.

Östersundsbolaget Diös är inriktat på att äga fastigheter av olika slag i tio städer i Norrland.

I en genomgång signerad ABG Sundal Collier av uppdragsanalyskaraktär framkommer det att bolaget förväntas ha högst direktavkastning (hur stor ett bolags utdelning är i förhållande till aktiekursen) inom fastighetssektorn på Stockholmsbörsen 2020.

Den förväntade direktavkastningen uppgår till 4,3 procent, enligt analyshuset. I skrivande stund är den 4,1 procent, att jämföra med sektorns genomsnitt på 2 procent.

LÄS OCKSÅ: Norrlandsportföljen som krossar börsen

Så stor väntas framtida utdelning bli

Diös-aktien finns med i Aktiespararens kortsiktiga portfölj. Analytikern Christoffer Ahnemark, som hanterar portföljen ihop med kollegan Carl-Henrik Söderberg, förklarar varför bolaget är intressant.

 – Främsta anledningen är den offensiva projektportföljen. Nybyggnation borgar för god tillväxt kommande kvartal. Dessutom sticker utdelningsnivån ut i positiv bemärkelse och värderingen, relativt övriga i sektorn, är attraktiv, säger han.

Diös delade ut 3 kronor, fördelade på 1,50 kronor var vid två tillfällen, efter att ha summerat 2018. 2019 väntas utdelningen bli 3,40 kronor, skriver ABG Sundal Collier.

MISSA INTE: (Premiumlåst): Korta Portföljen om köpet i Diös: "Starka kort"

Aktien handlas i dagsläget för strax under 80 kronor. Christoffer Ahnemark ser en uppsida i Diös.

 – Diös har en unik position i norra Sverige. Bolaget är en aktiv spelare i stadsplaneringen och har goda relationer med kommunerna. Perspektivet är långsiktigt och rörelsen tuffar på i en god takt under ledning av vd Knut Rost, säger Christoffer Ahnemark, vars riktkurs för Diös är 95 kronor.

Diös, ett tidigare familjeägt företag, har varit noterat på Stockholmsbörsen sedan 2006. I år är aktien upp drygt 38 procent. Bolaget återfinns på Mid Cap-listan och börsvärdet uppgår till cirka 10,5 miljarder kronor.

SE ÄVEN: (Premiumlåst): Korta Portföljen om påfyllningen i Diös: "Fett fyndläge"