Aktiespararna

Banken: Höjd rekommendation för teknikkonsulten

Av Jessika Bouveng
24 april 20242 min lästid
Afry får höjd rekommendation av SHB efter rapport.
Efter rapport som släpptes igår väljer Handelsbanken att höja sin långsiktiga rekommendation för Afry.

Teknikkonsulten Afry redovisade under tisdagen en i stort sett oförändrad intäktsnivå i det första kvartalet, jämfört med ett år tidigare.

Vd Jonas Gustavsson skrev som kommentar i rapporten att efterfrågan inom framför allt energisektorn är stark.

”Inom industrin är marknaden mer varierad med en god efterfrågan inom ett flertal segment såsom fordons- och försvarsindustrin. Efterfrågan på större investeringsprojekt inom papper & massa är fortsatt svag och fastighetssegmentet ligger kvar på låga nivåer.”

Handelsbanken höjer sin rekommendation

I samband med rapporten gör Handelsbanken mindre förändringar av bankens prognoser för Afry men höjer den långsiktiga rekommendationen till Outperform.

Sammanfattningsvis menar banken att rapporten visar på stabilisering i en tuff tid.

”Medan orderboken är solid är skuldsättningsgraden något högre än målsättningen om 2,5x, vilket innebär begränsade förvärvsmöjligheter i nuläget. Vi bedömer att 2024 kommer bli ett år av låg tillväxt i intäkter och resultat, men att den organiska tillväxten återvänder 2025 och förvärv kan bli aktuellt när balansräkningen tillåter”, skriver banken i en analys under onsdagsmorgonen.

”Därtill bedömer vi att förtroendet för bolagsledningen kommer öka gradvis, vilket kan bidra till en fortsatt omvärdering av aktien. Afry handlas till P/E 11,5x (2025pr), vilket är attraktivt såväl mot den egna historiken som mot jämförelsebolag.”

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

AFRYMedia och analyshus

Dela med dig