Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-06-20

Husqvarna vinstvarnar

wysiwyg_image

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna uppdaterar sin försäljningsprognos för det andra kvartalet 2022. Bolaget spår att nettoomsättningen för Q2 2022 kommer uppgå till cirka 15,5 miljarder kronor (14,6 i Q2 2021), inklusive förvärvet av Orbit Irrigation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Väntad försäljning enligt Factset låg på 16,4 miljarder kronor.

"Den starka efterfrågan på våra robotgräsklippare fortsätter men låg produktion under andra kvartalet har resulterat i en fortsatt rekordhög orderstock. Vi gör vårt yttersta för att öka vår produktion för att ta hand om våra kunder och återförsäljare i denna utmanande situation. Vi har prioriterat vår produktion för det professionella segmentet, inklusive vår nyligen lanserade CEORA som har genererat en stark kundefterfrågan", skriver bolagets vd Henric Andersson.

Enligt bolaget kommer rörelsemarginalen att påverkas negativt av en ogynnsam produktmix med låg försäljning av robotgräsklippare och hög försäljning av åkgräsklippare. Den låga försäljningen av robotgräsklippare uppges vara på grund av nedstängningar i Kina./Finwire

 

Författare Redaktionen