Aktiespararna

Husqvarnas rörelseresultat något högre än väntat

Av Finwire/Redaktionen
24 april 20242 min lästid
Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna redovisar en omsättning i linje med förväntat.
Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Rörelseresultatet var något bättre än väntat. Vinsten föll rejält i förhållande till fjolåret.

Omsättningen sjönk 14,3 procent till 14 719 miljoner kronor (17 167). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 15 032. Valutakursförändringar hade en neutral påverkan.

Den organiska försäljningstillväxten var -11 procent. Gardena växte 2 procent organiskt vilket var drivet av kategorierna för bevattning och handverktyg i Europa.

Planerad avveckling av bensindriven verksamhet med låg marginal påverkade med -4 procent.

Vd kommenterar rapporten

"Sammanfattningsvis har försäljningen haft en gradvis förbättrande trend under kvartalet, med tillväxt i Gardena-divisionen. Vi fortsätter att bygga en starkare koncern och leverera på vår strategiska transformation. Med ett starkt utbud av innovativa produkter har vi en gedigen plattform och är väl positionerade inför trädgårdssäsongen", avslutar Hajman sitt vd-ord.

“Under det första kvartalet, som är en införsäljningsperiod, förbättrades försäljningen successivt. Vi gick från en avvaktande start bland våra återförsäljare till en mer gynnsam utveckling när trädgårdssäsongen nu startar", uppger vd Pavel Hajman.

Rörelseresultatet blev 1 930 miljoner kronor (2 364), väntat rörelseresultat var 1 871. Rörelsemarginalen var 13,1 procent (13,8).

Justerat rörelseresultat uppgick till 1 930 miljoner kronor (2 410), väntat var 1 895, med en justerad rörelsemarginal på 13,1 procent (14,0).

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig