Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-05

Podcast: I jakten på avkastning

wysiwyg_image

I veckans avsnitt av Aktiepodden blir det i vanlig ordning fokus på börsläget, lite makro och en hel del aktier.

Börsen tuffar på stärkt av pressuppgifter om att handelssamtalen mellan Kina och USA befinner sig i ett slutskede. Enligt Wall Street Journal har parterna bland annat erbjudit tulleftergifter och ett slutligt avtal kan komma att undertecknas den 27 mars

På bolagsfronten tar vi en närmare titt på nedanstående bolag:

Evolution Gaming och Kambi

Först ut är dessa två högpresterande bolag som också blivit rikligt belönade på börsen. Både drivet av vinster och uppskruvade värderingar. Utrymmet för misstag är små på dessa nivåer.

Det såg vi i Kambi under måndagen som föll 20 procent efter nyheter om att deras största kund, brittiska speloperatören 888 Holdings, har gjort ett förvärv som ökar möjligheterna för bolaget att ha en egen sportsbok in-house och således kommer Kambi som leverantör avyttras på sikt.

Evolution fortsätter dock att leverera kvartal efter kvartal och analytikerna tävlar just nu om vem som kan motivera högst riktkurs på aktien. Hausse är det rätta ordet.

Dometic

Den amerikanska marknaden för fritidsfordon (husvagnar och husbilar) noterades för en minskning av leveranserna till återförsäljarledet om 40 procent till 25.540 fordon under januari månad, jämfört med samma månad 2018.

Antalet registrerade husvagnar och husvagnar i Sverige sjönk även i februari. Nedgången för husvagnar var 9,5 procent jämfört med samma månad föregående år. För husbilar var nedgången 50 procent.

"Inom industrin väntar sig våra kunder att första halvåret blir svagare än motsvarande period 2018, men också att andra halvåret blir starkare än det var 2018", sa Dometci vd vid den senaste kvartalsrapporten. en rapport som fick aktien att rusa.

Är marknaden och ledningen för optimistisk kring andra halvåret eller är prognoserna rätt? Intressant att följa utvecklingen där.

Climeon

Det lilla First North-bolaget Climeon måste också tas upp efter att energifonden Breakthrough Energy Ventures (grundat av bill Gates) har startat ett samarbete med Cliemeon och investerat 115 miljoner kronor i finansieringsbolaget Baseload Capital som bland annat ägs av Climeon. En för bolaget stor nyhet och som också fick aktien att rusa över 30 %.

Humana och Husqvarna

Två bolag som nu återfinns i Korta Portföljen sedan ett par veckor tillbaka. Vad ser vi för uppsida där?

In och lyssna på podden nu!

ANNONS: Podden sponsras också av Svensk Provtagning

Få bättre koll på hur du mår med ett blodprov - få provsvar med läkares kommentar

Beställ en valfri hälsokontroll och följ din hälsodata i din digitala journal i mobilen eller datorn, med säker inloggning.

Just nu erbjuder Aktiespararna dig som lyssnare 15 procent rabatt när du använder rabattkoden "aktiespararna"

Beställ på svenskprovtagning.se

 

Författare Redaktionen