Aktiespararna

Icas sköna besked – växte mer än marknaden

Av Nyhetsbyrån Direkt
29 augusti 20171 min lästid

I samband med halvårsrapporten bedömde matjätten Ica att bolaget växt i linje med marknaden i Sverige. Med definitiv försäljningsstatistik från HUI för kvartalet visar det sig nu att Ica växte mer än marknaden.

Det framhåller Icas presschef Ola Fernvall i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

HUI Research definitiva försäljningsstatistik för dagligvaruhandeln under det andra kvartalet 2017, baserat på SCB:s försäljningsstatistik, visar att dagligvarumarknaden växte långsammare än de preliminära marknadsbedömningarna som HUI tidigare publicerat. HUI:s definitiva statistik visar att dagligvarumarknaden växte med 3,4 procent under kvartalet.

Ica-butikernas totala försäljning (inklusive moms) växte med 4,7 procent och jämförbara butiker ökade med 4,2 procent (inklusive moms) under samma period.

"Ica-butikerna har därmed växt mer än marknaden under andra kvartalet 2017", påpekar Ola Fernvall.

Ica:s vd Per Strömberg skrev i halvårsrapporten att "marknadsutvecklingen i Sverige" som vanligt är "svår att kommentera innan vi kan se det definitiva utfallet från HUI för kvartalet". Han tillade samtidigt att "när vi tittar på olika data så är vår bedömning att vi sannolikt ligger nära marknadsutvecklingen".


Dela med dig