Aktiespararna

"Intressant köpläge i pressad aktie"

Av Nyhetsbyrån Direkt
23 oktober 20171 min lästid

Kursfallet efter Elanders vinstvarning har gjort aktien tillräckligt billig för att ett riktigt intressant köpläge har uppenbarat sig.

Det skriver Dagens Industri i måndagens tidningsutgåva.

Risken är dock tämligen hög, menar DI som tror att Elanders bör nå 120 kronor inom ett år. På fredagen stängde Elanders på 88:75 kronor.

Vinstvarningen som gjordes inför det tredje kvartalet berodde på prispress inom Elanders äldre tryckeriverksamhet, ökade uppstartskostnader för nya kundkontrakt inom bolagets nyare logistikverksamhet, ett besparingsprogram för att sänka kostnaderna inom tryckeridelen samt ett byte av vd:n inom den mycket lilla och perifera fotoalbumsverksamheten.

"Orsakerna till vinstvarningen är alla legitima och när det gäller logistikverksamheten är det ju egentligen en bra sak att efterfrågan är så pass hög att det kostar uppstartspengar", skriver Dagens Industri.

Elanders vd Magnus Nilsson flaggar för att kostnaderna kommer att finnas kvar även under fjärde kvartalet men att bolaget nästa år bör vara tillbaka på banan, vilket gör att DI räknar med att Elanders ökar vinsten efter skatt med cirka 35 procent nästa år.

Dela med dig