Aktiespararna

Intressanta case hittas i förlorarlistan

Av Redaktionen
13 september 20181 min lästid

I veckans avsnitt av Aktiepodden avhandlas tre stora marknadsteman inför börshösten.

Det är i vanlig ordning mycket som händer på de globala finansiella marknaderna, inte minst bland världens tillväxtmarknader som har haft en väldigt svag utveckling senaste månaderna. Vad beror det på?

Analytikerna tror en stor förklaring går att finna i denna graf.

Den starka korrelationen mellan den amerikanska centralbankens minskade balansräkning och utvecklingen på tillväxtmarknader är uppenbar.

"Ett icke-event för börsen"

Det svenska valutfallet diskuteras också och dess påverkan på den svenska börsen. Det politiska läget är alltjämt osäkert men återigen verkar börsen inte ta någon vidare notis om det som sker på den svenska politiska arenan.

Något som däremot inte har gått börsen obemärkt förbi (främst de europeiska börserna) är det alltmer osäkra politiska läget i Italien. Vad är folk oroliga för? Och hur nervösa ska vi vara inför en potentiell europeisk bankkris?

Trots relativt god fundamental utveckling har de europeiska börserna gått nästan lika svagt som tillväxtmarknaderna, mätt i dollar. Bankoro förklarar nog en del.

Analytikerduon hittar några intressanta case

Vinnar- och förlorarlistan på börsen den senaste månaden gås igenom och det är främst två Large Cap-bolag som sticker ut och lockar de bägge analytikerna.

Dela med dig