Aktiespararna

Intrum-aktien rasar - riktkursen slaktas från 70 till 8 kronor

Av Jessika Bouveng
7 mars 20242 min lästid
Intrum får sin riktkurs slaktad och rasar på börsen.
Intrums aktie rasar idag på börsen efter att ha fått sin riktkurs slaktad från 70 till 8 kronor.

Arctic Securities sänker sin rekommendation för Intrum från behåll till sälj. Riktkursen slaktas samtidigt rejält från tidigare 70 kronor till 8 kronor. Detta genererar en nedsida på hela 73% om man utgår från den senaste stängningskursen.

Arctic bedömer att Intrum kommer att dras med ett finansieringsgap nästa år och att man därför snarast måste återfå tillgång till kapitalmarknader.

"Intrums verksamhet har utan tvekan ett inneboende värde, men i och med att man är en dag för sen och en dollar kort när det gäller att ta itu med kapitalstrukturen, anser vi att Intrums skuldbörda för närvarande verkar för tung att bära", skriver Arctic Securities analytiker.

Intrum-aktien rasar över 19% under torsdagen efter beskedet.

Intrum-aktien på rekordlåga nivåer

I skrivandes stund handlas aktien runt 24 kronor, vilket är den lägsta aktiekursen någonsin.

Igår skrev Dagens Industris analytiker Richard Bråse att det inte är sannolikt att bolaget kommer klara av att hantera sitt skuldförfall på 21 miljarder kronor under de kommande två åren. Tidigare har även SEB markerat en oro för en potentiell likviditetsbrist.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig