Aktiespararna

Intrum har slutfört försäljning av tillgångar till Cerberus

Av Finwire/Redaktionen
1 juli 20241 min lästid
Kredithanteringsbolaget Intrum har slutfört försäljningen av en betydande del av sin investeringsportfölj till Cerberus för en nettolikvid om 7,2 miljarder kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Under den senaste tiden har mycket fokus riktats mot bolagets kapitalstruktur och skuldsättning. Enligt Intrum ska nettolikviden användas för att minska skuldsättningen och fortsatt utveckla en "kapitallätt affärsmodell".

Den slutliga nettolikviden är lägre än de tidigare kommunicerade förväntade 8,2 miljarder kronor på grund av ett senare tillträdesdatum. I och med att Intrum har genererat intäkter från portföljen fram till slutförandet är den totala likviden oförändrad.

Intrum kommer äga 35 procent av de sålda tillgångarna och har även ingått ett exklusivt service-avtal om minst 5 år som gäller hela portföljen.

"Detta resulterar i en tydlig och stark intäktsström från servicing i linje med Intrums kapitallätta strategi, utöver intäkter från investing", skriver Intrum.

Intrum skriver vidare att påverkan på ebitda kommer att förskjuta tidsplanen för att uppnå skuldsättningsmålet om 3,5x till 2026. Ledningen fortsätter att aktivt arbeta med fler åtgärder för att nå målet vid utgången av 2025.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

IntrumMarknadsnyheter

Dela med dig