Aktiespararna

Investeringsprofilen som välkomnar fallet

Av Nyhetsbyrån Direkt
11 oktober 20182 min lästid

Nedgångarna på världens börser behöver inte vara av ondo.
– 10-15 procent borde det korrigeras kanske, för att undvika att det blir en ännu större bubbla framöver”, säger Rune Andersson, ordförande i Mellby Gård, till Dagens Industri.

För många privatplacerare är turbulensen på börserna är en riktig rysare.

Men utifrån de höga värderingarna bör nedgången ses som en välbehövlig korrektion, anser Rune Andersson, ordförande i Mellby Gård.

Det är farligare om börserna går för högt upp och sedan kraschar, den här korrigeringen är nog väldigt bra för den minskar risken för en stor krasch framöver, anser industrinestorn.

– 10-15 procent borde det korrigeras kanske, för att undvika att det blir en ännu större bubbla framöver, säger han till Dagens Industri.

Enligt Rune Andersson är nedgången på börsen en naturlig del av konjunkturcykeln.

– Att börsen går ned nu brukar den göra något år innan konjunkturen vänder. Vi har en topp nu, men tillväxttakten går ned, säger han till tidningen.

"Känner ingen panik"

Konjunkturuppgången har pågått ovanligt länge och kan hålla i sig ännu något år innan den vänder ned, enligt Rune Andersson.

– Jag känner ingen panik för det här, jag tycker det är en naturlig korrigering av en kraftigt övervärderad börs. Den har ju med något undantag gått upp i åtta, nio år. Det är inte rimligt att det ska gå upp så kraftigt i förhållande till att vi har en inflation på 2 procent och en ränta på noll.

Dela med dig