Aktiespararna

Investmentbolag till Keeper-portföljen

12 maj 20211 min lästid
Igår var det sämsta börsdagen i år med en nedgång på 2,9 procent. När det stormar på börsen gäller det att förstå vad det beror på och inte sälja i panik. Oron på börsen just nu beror på inflation.

@sparcalle förklarar väldigt pedagogiskt och förenklat på sitt Instagramkonto vad det är och hur den uppstår, så kika in där om du är nyfiken på att lära dig det. När börsen går ned kliar det lite extra i mina köpfingrar. Jag har spanat in ett investmentbolag som jag tycker att alla bör ha i sin portfölj.

Investmentbolag

Investmentbolaget Kinnevik har en duktig ledning och bra historik. Fokus på digitalisering och hållbarhet ligger rätt i tiden. Innehavet i Zalando ska skiftas ut snart, vilket har pressat aktien. Men i en långsiktig portfölj är den helt rätt. Du bör köpa in den i en ISK- eller KF-depå eftersom Zalando-utskiftningen gör det lite jobbigt att deklarera annars.

Strategi

Min portföljstrategi bygger på att ha välskötta bolag med god historik som växer över tid utan att man ska behöva bevaka portföljen så ofta. Den ska stå pall för mindre turbulenser på börsen och öka i värde över tid. Jag har en lång tidshorisont som ligger runt 20 år. Jag väljer bolagen med stor omsorg och köper lite åt gången. Jag kommer att ha en blandning av investmentbolag, fonder och aktier i stabila bolag.

Jag vill komma igång och få vägledning i mitt sparande

Dela med dig