Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-12-24

Investmentbolagen att lägga under granen

wysiwyg_image

Sugen på att ge bort en julklapp som lönar sig?
Här är sex intressanta investmentbolag.

När du ska lägga något under granen, helst för barnen, vad passar bättre än …

Lundbergföretagen

Fredrik Lundbergs investmentbolags portfölj är fylld med substans och elegans, både i form av en välskött fastighetsrörelse i bolagen Hufvudstaden och Fastighets AB L.E. Lundberg samt en växande industri- och skogsrörelse.

Något att lägga i byrålådan där du bor, kanske till din mor eller bror, här är ett gäng aktier i …

Latour

Gustaf Douglas har skapat fantastiska aktieägarvärden genom årens lopp. En investering innebär inte bara långsiktiga huvudägare och exponering mot bolag som Securitas, Fagerhult, Sweco och Loomis utan även en möjlighet att få ta del av tillväxten i bolagets helägda, onoterade rörelser.

En stabil bas med spännande knorr, nu får du slantar i …

Investor 

En aktie som fungerar utomordentligt som grund i samtliga portföljer. Långsiktiga huvudägare i familjen Wallenberg, en bred portfölj av innehav som består av såväl börsnoterade storbolag, såsom Atlas Copco, Saab och Ericsson, och onoterade, spännande verksamheter. Utdelningen brukar vara konsekvent och aktien handlas dessutom till tydlig substansrabatt.

Oavsett din ålder, är det svårt att gå fel med detta välskötta …

Svolder

Svolder är en svårslagen investmentbolagsfavorit med fokus på små och medelstora företag i Sverige, Troax, Xano och Elanders för att nämna några. Aktien, som närmast kan liknas vid en billig småbolagsfond, har sedan starten för 25 år sedan levererat en genomsnittlig totalavkastning på imponerande 15 procent per år. Bolaget styrs av duktige vd:n Ulf Hedlundh.

Med koll på tillväxt och risker, för den bästa färden här får du …

Industrivärden

Industrivärden bildades av Handelsbanken år 1944. Huvudägare sedan 2015 är Fredrik Lundberg. Förutom ett stort innehav i Handelsbanken ger portföljen exponering mot ledande industribolag som till exempel Sandvik och Volvo.

Din dröm är att bli rik, dra nu nytta av din andel i …

Kinnevik

Vill du ha exponering mot den nya ekonomin? Då är Kinnevik ett givet val för dig. E-handelsraketen Zalando utgör det största innehavet medan Tele2 också bidrar till basen. Kinnevik investerar brett i nya verksamheter, i såväl börssom onoterad miljö, och letar ständigt efter nästa succé.

David Flatbacke-Karlsson/Christoffer Ahnemark

Författare Redaktionen