Aktiespararna

Investor miljardhandlar – blir största ägare i Ericsson

Av Nyhetsbyrån Direkt
16 oktober 20171 min lästid

Investor har under det tredje kvartalet köpt 24 miljoner B-aktier i Ericsson, en investering värd cirka 1,2 miljarder kronor.

Det visar ägardatatjänsten Holdings senaste sammanställning och det uppmärksammas av Dagens Industri i måndagens tidning.

Ökningen innebär att Investor äger nästan 105 miljoner B-aktier i telekombolaget och i kombination med de nästan 116 miljonerna A-aktierna uppgår ägarandelen till 6,6 procent av kapitalet och till 22,2 procent av rösterna. Det gör investmentbolaget till Ericssons största ägare. Cevian Capital, som ökade under sommaren, har en kapitalandel om 6,4 procent.

"Jag kan bekräfta att vi har fortsatt att investera i Ericsson under kvartalet. Tilläggsinvesteringarna är gjorda till en kurs vi anser är attraktiv, vi tror på bolagets potential, på ledningsförändringarna och den strategiska inriktningen med ökat affärsfokus. Vi har investerat i Ericsson nu, men även i fjärde kvartalet förra året", säger Investors informationsdirektör Stefan Stern till Dagens Industri.

Ett antal institutioner har minskat sitt ägande under det tredje kvartalet enligt statistiken, däribland Tredje AP-fonden, AMF, Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur.

Ericsson steg med 3,5 procent på fredagen, en uppgång som tidvis var uppe i drygt 4,5 procent under dagen. Holdings offentliggjorde sin statistik på lördagen.

Dela med dig