Aktiespararna

Investor slog återigen index

Av Finwire/Redaktionen
18 april 20242 min lästid
Johan Forsell är vd för Investor.
Investmentbolaget Investor redovisar ett justerat substansvärde per aktie på 299 kronor vid utgången av det första kvartalet, jämfört med 267 kronor i föregående kvartal.

"Under det första kvartalet 2024 uppgick Investors justerade substansvärde till 915 miljarder kronor en ökning med 12 procent, där alla tre affärsområden bidrog starkt. Vår totalavkastning var 15 procent jämfört med 8 procent för SIXRX totalavkastningsindex", säger avgående vd:n Johan Forssell i sitt sista vd-ord.

Totalavkastningen för noterade bolag uppgick till 10 procent, 2 procentenheter bättre än SIXRX avkastningsindex.

Patricia Industries och Mölnlycke

Inom Patricia Industries, som hyser de onoterade bolagen, uppgick den rapporterade omsättningstillväxten för de större dotterföretagen till 7 procent, varav 7 procent organiskt i konstant valuta. Rapporterad och justerad ebita ökade med 10 procent.

Det största innehavet Mölnlycke hade en organisk tillväxt på 5 procent i konstant valuta. Det största affärsområdet Wound Care växte med 6 procent.

Ebitda-marginalen för Mölnlycke förbättrades till 29,4 procent (28,3). Marginalen ökade jämfört med föregående år drivet av volymtillväxt och lägre råmaterialkostnader, delvis motverkat av ökade logistikkostnader till följd av situationen i Röda havet.

Ebita-marginalen blev 25,3 procent (25,0). Marginalen var negativt påverkad av engångskostnader hänförliga till flytten av produktion inom Gloves i Malaysia.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.


Dela med dig