Aktiespararna

Inwidos vd lämnar för annan verksamhet

Av Finwire/Redaktionen
29 augusti 20231 min lästid
Henrik Hjalmarsson.
Dörr- och fönstertillverkaren Inwidos vd Henrik Hjalmarsson kommer att lämna bolaget för att tillträda som vd i en annan verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hjalmarsson fortsätter som vd i Inwido under en övergångsperiod, dock ej längre än till den 28 februari 2024.

Inwido kommer att omgående påbörja processen med att hitta en efterträdare, uppger styrelseordförande Per Bertland i en kommentar.

Under Hjalmarssons ledning har Inwido-aktien gett en avkastning på 146 procent, vilket är mer än dubbelt så bra som Stockholmsbörsens uppgång på 70 procent under samma period. Att Hjalmarsson lämnar tycks marknaden tolka som dåliga nyheter och aktien backar drygt 3 % på beskedet.

På tisdagen kom det ut ett pressmeddelande om att Hjalmarsson blivit utsedd till ny vd för B2B-distributören Optigroup. Han tillträder senast den 1 mars 2024.

"Jag inspireras av den starka operativa prestationen hos Optigroups medarbetare och den marknadspotential som koncernen strävar efter genom ytterligare internationalisering, utveckling av affärsportföljen och tilläggsförvärv på den stora och mycket fragmenterade och attraktiva europeiska marknaden för B2B-distribution", säger Hjalmarsson i en kommentar.

Optigroup ägs av FSN Capital.

InwidoMarknadsnyheter

Dela med dig