Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-25

Jag-har-inte-tid-portföljen med Jonna

wysiwyg_image

Jag-har-inte-tid-portföljen med Jonna

Så kul att äntligen vara igång! Det är en ära att få vara en av Aktiespararnas sparprofiler som ska inspirera just dig att börja spara i aktier och fonder. Jag har jobbat hos Aktiespararna 20 år. Jag har varit omringad av folk som är så sjukt duktiga och kunniga inom ämnet, så pass att jag skämdes att fråga hur jag skulle komma igång. Det kändes som att det var så mycket man behövde vara insatt i för att börja. När reglerna för deklaration av aktieköp ändrades så öppnade jag till slut ett ISK-konto och började testa mig fram med pengar jag hade råd att förlora.

Följ med mig på Instagram @sparmamsen

Vem jag är

Jag jobbar med formgivningen av tidningen Aktiespararen vilket har gett mig ett perfekt läge att läsa skolor, analyser och reportage i jobbsyfte och samtidigt lära mig. För om sanningen ska fram så har jag som fyrbarnsmamma inte tiden att följa börsen om kvällarna. Jag har inte heller det brinnande intresset för att lära mig göra egna analyser eller grotta ner mig i årsredovisningar. Och ändå vill jag också investera för framtiden. Men det är inte så svårt och man behöver inte ha mer än en hundring för att börja.

Känner du någon som inte börjat spara än så kan jag varmt tipsa om startmedlemskapet där man med Calles sparskola går igenom steg för steg hur man kommer igång.

Portföljen snart på Shareville

Nu kan ni följa mig och se hur jag bygger upp min portfölj på Shareville (Nordnets plattform). Min portföljstrategi bygger på att ha starka stabila bolag som växer över tid utan att man ska behöva bevaka portföljen så ofta. Den ska stå pall för mindre turbulenser på börsen och öka i värde över tid. Jag har en lång tidshorisont som ligger runt 20 år.

Jag kommer att välja bolagen med stor omsorg och köpa lite åt gången så jag inte råkar gå in med en större summa på just toppen. Jag kommer att ha en blandning av investmentbolag (aktiebolag som i sin tur äger aktier i flera olika bolag, vilket är bra för spridning), fonder och aktier i stabila bolag.

Portföljval

Hur jag kommer fram till vilka bolag jag ska investera i? Bland annat följer jag Aktiespararnas olika portföljer som man hittar i tidningen Aktiespararen. Jag vet att det ligger en djupare analys bakom beslutet att ta in bolagen i portföljerna och därför känns de intressanta att hålla koll på. Jag tittar också på ägarstrukturen och läser analyser av de bolag jag är intresserad av för att se vad andra tror.

Sen är det även viktigt för mig att köpa bolag som jag själv tror på, som jag kan se gå en ljus framtid till mötes. Som ett ess i rockärmen har jag några duktiga analytikerkompisar som besitter värdefull kunskap och insyn, som jag kan bolla lite med för att sen bilda mig en egen uppfattning.

Inom kort gör jag mina första investeringar på Shareville för att bygga en stabil portfölj som ger mig en ekonomisk trygg framtid. Håll utkik!

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.