Aktiespararna

Järnvägsbolaget får stororder – aktien rusar

Av Nyhetsbyrån Direkt
12 mars 20182 min lästid

Railcare, som arbetar med järnvägsunderhåll, har tecknat ett femårskontrakt värt 360 miljoner kronor med gruvbolaget Kaunis Iron.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet startar under det tredje kvartalet 2018 och bedöms vara i full drift i fjärde kvartalet samma år.

Under de första tre månaderna efter avtalets ikraftträdande, och därmed före produktionsstart, har kunden rätt att säga upp avtalet till omedelbart upphörande med hänvisning till eventuella myndighetsåtgärder och motsvarande.

"Vi är otroligt stolta och glada över det förtroende vi fått från Kaunis Iron och att vi kommer att leverera järnvägslösningarna vid återstarten av Kaunisvaara-gruvan. Med våra norrländska rötter känns det extra bra att medverka i detta projekt som kommer betyda mycket för Pajalaområdet, men även att vi kan bidra till Norrlands och Sveriges rykte som framstående producent av högkvalitativ järnmalm", säger Daniel Öholm som är vd för Railcare Group.

Railcare kommer att köra två tågomlopp per dygn, sju dagar i veckan med en volym på cirka två miljoner ton järnmalm årligen.

Projektet ger Railcare T en betydande volym utöver den basbeläggning som bolaget har från befintliga kunder, heter det.

Aktien rusar

Railcare, som planerar att flytta till Stockholmsbörsens huvudlista under våren 2018, får se sin aktie skjuta i höjden. Ett tag var kursen upp närmare 30 procent, men vid 16.40-tiden hade uppgången fallit tillbaka till "endast" 11 procent.

Dela med dig