Aktiespararna

Jefferies höjer Hemnet två snäpp - aktien lyfter

19 mars 20241 min lästid
Hemnet-aktien lyfter under tisdagen.
Jefferies gör en dubbelhöjning av bostadsplattformen Hemnet till köp (underperform) i spåren av amerikanska Costars inträde på den europeiska marknaden genom förvärvet av OnTheMarket i oktober.

Transaktionen uppges ha indirekt lyft Hemnet till att bli sektorns strategiska tillgång. Därutöver anser Jefferies att bolaget förtjänar en högre värderingspremie. Ny riktkurs för Hemnet är 385 kronor (150).

I sektoranalysen uppges det också att Hemnets marknadsposition ses som strategisk för Schibsteds regionala marknadsposition.

Hemnet lyfter över 6% på nyheten.

Även köp på Schibsted

Jefferies höjer också riktkursen för Schibsted till 390 norska kronor (315), med upprepad köprekommendation.

“Schibsted genomgår en positiv omvandling; dess förenkling och vertikalisering bör leda till förbättrad intäktsgenerering på nordiska marknadsplatser. Vi ser också utrymme för transformerande M&A när Schibsted försöker befästa sin position som regional mästare. Sammantaget ser vi skäl för en uppvärdering från den låga multipeln i sektorn”, skriver Jefferies.

LÄS MER: Hemnet lyfter efter rapporten

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig