Aktiespararna

Kambi drar tillbaka finansiella mål - aktien backar

Av Finwire/Redaktionen
4 juli 20241 min lästid
Kambi drar tillbaka finansiella mål för 2027.
Sportboksleverantören Kambi drar tillbaka sina finansiella mål för 2027, enligt ett pressmeddelande. Aktien tappar runt 4 procent.

I februari påbörjade bolaget en översyn av de underliggande antaganden som låg till grund för de finansiella målen, vilka först kommunicerades i januari 2023. Styrelsen konstaterar nu att Kambi har gjort framsteg inom områden som ligger inom dess kontroll, men att långsammare framsteg än väntat mot reglering på vissa nyckelmarknader sannolikt kommer att försena intäkterna från sådana marknader.

De finansiella målen som dras tillbaka innebar intäkter på 2-3 gånger jämfört med 2022 års nivåer, det vill säga cirka 330-500 miljoner euro, samt ett ebit-resultat på mer än 150 miljoner euro.

Beskedet om de slopade målen kommer efter att bolaget tidigare under veckan utsett Werner Becher till ny vd. Han ersätter Kristian Nylén i slutet av juli.

"Styrelsen anser att Kambi bör ha långsiktiga finansiella mål. Sådana mål kommer att utvärderas med den nye vd:n och kommuniceras när det är lämpligt", skriver bolaget.

Aktien backar under torsdagen och är innan lunch ned drygt 1%.

LÄS MER: Kambi utser Werner Becher till ny vd

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig