Aktiespararna

Kan alla bli miljonärer?

Av Kima Edell
31 maj 20243 min lästid
Har du någonsin drömt om att bli miljonär men känner att du har inte tillräcklig kunskap för att börja investera i aktier och fonder? Bara ordet *investera* låter så fancy kan jag tycka. Du är inte ensam. Jag och många andra delar nog denna känsla. Jag själv drivs inte av pengar och blir inte imponerad av pengar överhuvudtaget. Men att ha en mer smärtfri vardag utan ångest, att kunna ta bort tankar som ”Hoppas vi klarar oss denna månad” Den vill jag få bort!

Målet att klara ovan drömmar är inte orimligt övertid. Har du tålamod? Vilja? Då är du hemma! Jag lovar att jag förstår om du säger ”Men jag har försökt men förstår inte”.

Jag vet för att jag har känt samma sak.

Det första steget till ekonomisk framgång är att förstå några grundläggande punkter – och en av de viktigaste är ränta-på-ränta-effekten. När du sätter in pengar varje månad så växer övertid den summa som du satte in - pengarna växer tack vare att du får ränta på den summan som sitter på kontot.

Sen kan du tjäna mer pengar på pengen du satte in + räntan…..och sedan ränta på det! Det är där pengarna du investerar växer över tid - genom att inte bara tjäna ränta på din ursprungliga peng utan även på den ränta du redan har tjänat. Det är som en snöboll som rullar nerför en kulle och blir större och större.

Investera 10 000 kronor. Den årliga procenten brukar landa på 5%. Efter första året har du tjänat 500 kronor i bara ränta, så ditt totala belopp är nu 10 500 kronor.

Tänk långsiktigt nu!

Nästa år tjänar du ränta på 10 500 kronor istället för bara dina ursprungliga 10 000 kronor, vilket ger dig 525 kronor i ränta. Detta fortsätter så varje år, och över tid växer din peng.

Hur kan detta göra dig till miljonär?

Kan alla bli miljonärer genom att dra nytta av ränta-på-ränta-effekten? Svaret är ja – men det kräver tid och tålamod som jag skrev först. Börja i tid, berätta för barnen. Ju längre tid du låter din peng arbeta, desto större blir effekten. Tänk om man kunde få den fördelen gällande träning och se musklerna växa i tankarna… men tyvärr funkar det inte så. Träna på distans, få muskler, var aldrig på gymmet… haha! Då förstår du hur positivt denna metod är för dig och ditt hushåll. Noll pussel, vardagen går ihop! Pengarna växer!

Om du till exempel investerar 10 000 kronor vid 25 års ålder och den pengen får en genomsnittlig årlig avkastning på 7 %, kommer du ha ungefär 150 000 kronor vid 65 års ålder, bara genom att låta pengarna växa utan att sätta in NÅGOT mer.

Tänk dig då om du sätter in en liten summa varje månad.

Alla kan bli miljonärer med rätt strategi och tillräckligt med tid. Ränta-på-ränta-effekten är så kraftfull! Små summor kan bli stora av bara den.

Jag har bara sparat i knappt tre år och är 43 år, jag är sen!! DU har fortfarande chansen, jag lovar dig! Börja lära dig om investeringar idag och ta det första steget mot ekonomisk frihet. DU KLARAR DETTA!


Krönikor

Dela med dig