Aktiespararna

Kapitalförvaltaren: Därför lyfter populära småspararaktien

Av Jessika Bouveng
8 juni 20231 min lästid
Vad är det som händer på börsen för tillfället och vilka branscher och aktier är det som är hetast just nu? Det går kapitalförvaltaren Sepideh Larsson igenom.

Sepideh Larsson, kapitalförvaltare på Swedbank, går för sajten Aktiellt (https://www.swedbank-aktiellt.se/2023/juni/hort_pa_handlargolvet-fyra_fragor_till_sepideh_larsson.csp) igenom vad som händer på börsen. Bland annat kan hon konstatera att KPI-siffrorna har överraskat på nedsidan det senaste vilket är ett tecken på en svalnande inflation.

Hon går sedan igenom vilka aktierna som hon anser vara hetast på börsen för tillfället.

”AI eller ”Artificiell Intelligens” som det står för har varit riktigt hett på börsen senaste tiden. Amerikanska bolaget Nvidia som är världsledande inom databehandling med AI kom med en kanonrapport, vilket blev starten på nuvarande uppgång”, säger hon.

Svenska bolag som fått en skjuts av AI-trenden är bland annat Atlas Copco och småspararfavoriten Hexagon.

Spaningen inför sommaren

Desto tuffare har det varit för SBB som nyligen meddelade ett VD-byte. Frågan är hur de ska lyckas lösa finansiering för deras lån som behöver vara på plats innan Q2 rapporten släpps.

Slutligen går Sepideh Larsson igenom utsikterna för sommaren.

”Generellt brukar sommaren innebära mindre aktivitet på börsen. Vi ser dock inte någon tydlig trend åt något specifikt håll i dagsläget eller att kunderna börjat ompositionera sig inför sommaren.”

Dela med dig