Aktiespararna

Kapitalförvaltaren: Utbombade aktien kan återta förlorad mark

Av Jessika Bouveng
24 maj 20242 min lästid
Kinnevik kan vara en av aktierna som gynnas av räntesänkningarna, menar kapitalförvaltaren.
Patrik Larsson, kapitalförvaltare på Swedbank, ser en spridning av riskaptiten på marknaden. Han lyfter även ett investmentbolag han tror kan gynnas av kommande räntesänkningar.

En riktig snackis denna veckan på börsen har varit Nvidia som på onsdagskvällen kom med ny kvartalsrapport. Patrik Larsson säger att kursraketen återigen slog de redan mycket höga förväntningarna.

“Nvidia har kallats värdens viktigaste aktie och förklarar ensamt en stor del av den senaste tidens makalösa uppgångar. Mest anmärkningsvärt är kanske att de amerikanska börserna i och med AI-rallyt delvis har frikopplat sig från att blint styras av inflation, Federal Reserve och långräntor”, säger han till börssajten Aktiellt.

På frågan om vilka aktier han finner mest intressanta just nu svarar han Atlas Copco och även Hexagon. Han noterar att Atlas Copco gick bra under torsdagen i kölvattnet av Nvidia-rapporten.

Kapitalförvaltaren ser också att riskaptiten ökar och sprider sig.

“Nu talas det om ”Risk-on” i alla tillgångsslag, och trenden sprider sig sakta men säkert mot mindre bolag och bolag med potential i framtiden, och inte bara kvalitet och höga vinster här och nu”, säger han.

Kinnevik en intressant aktie

Ovan nämnda trender menar han har en tydlig koppling till att räntesänkningarna nu är igång och att utsikterna för konjunkturen ser bättre ut.

“Ett exempel på tidigare utbombad aktie som har börjat återta förlorad mark är Kinnevik”, säger han avslutningsvis.

LÄS MER: Comeback för Cristina Stenbeck i Kinnevik

LÄS MER: "Märkligt att rabatten är så stor i detta investmentbolag"

KinnevikAtlas CopcoHexagonMedia och analyshus

Dela med dig