Aktiespararna

Karnov Group faller över 21% efter återkallat bud

Av Finwire/Redaktionen
17 juni 20241 min lästid
Affärsinformationsbolaget Karnov Groups aktie faller över 21 procent sedan budgivarna Greenoaks and Long Path, genom budbolaget Forseti III, beslutat att återkalla sitt bud på bolaget.

Budgivarna Greenoaks and Long Path, genom budbolaget Forseti III, har beslutat att återkalla sitt bud på affärsinformationsbolaget Karnov Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att budet kom att accepteras av aktieägare som representerar 26,2% av aktierna i Karnov efter utgången av den förlängda acceptfristen fram till den 14 juni. Erbjudandet var villkorat av att budgivarna kom åt över 90% av aktierna i Karnov.

"Vi har noterat att budgivarna har dragit tillbaka sitt offentliga uppköpserbjudande eftersom de inte kunde nå en överenskommelse med Karnov Groups aktieägare. Budprocessen visar att det finns stort intresse för bolaget och vår fortsatta resa. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att vara det första valet inom juridisk kunskap, drivet av kundfokus, innovation och enastående innehåll, för att bygga aktieägarvärde", säger Magnus Mandersson, styrelseordförande i Karnov.

Aktieägare i Karnov som har accepterat erbjudandet kommer att få sina aktier återlämnade.

Karnov Groups aktie faller över 21%.

Dela med dig