Aktiespararna

Kepler höjer riktkursen för Neobo - ser uppsida på 50%

Av Eric Emanuelsson
15 februari 20242 min lästid
Kepler ser 50% uppsida i Neobo.
Kepler Cheuvreux höjer riktkursen på fastighetsbolaget Neobo efter Q4-rapporten till 20 kronor och upprepar köp. Analyshuset ser därmed en uppsida på cirka 50% från dagens kurs.

Analyshuset Kepler Cheuvreux, som sköter Swedbanks aktieanalyser, skriver i en ny analys på Aktiellt att fastighetsbolaget Neobo har en av de högsta substansrabatterna i sektorn, med cirka 30%.

Aktien steg rejält under onsdagen efter att bolaget släppt sin Q4-rapport.

Blandat resultat för Neobo

Kepler Cheuvreux konstaterar att Neobo rapporterade hyresintäkter som landade 3% över analyshusets förväntningar, medan driftnettot kom in 21% lägre och förvaltningsresultatet var 34% under Keplers prognos. Fastighetsvärdet sjönk också 3% i kvartalet, jämfört med analyshusets förhandsprognos om en nedgång på 4,2%.

Siffrorna som helhet var alltså inte kanon, men Kepler Cheuvreux betonar att Neobo är ett nytt bolag - noterades i februari 2023 - och att säsongsmönstret därför inte har blivit känt förrän nu.

Upprepar köp på Neobo och höjer riktkursen

Det negativa utfallet i fjärde kvartalet uppskattar Kepler kommer att påverka ebit med 3-4% under prognosperioden. Men det fanns också ljusglimtar.

"Finansnettot var bättre än väntat, och vi ser också att vi låg något högt vad gäller betald skatt. Vi beräknar den nu till 13-14 procent under prognosperioden från tidigare 22 procent".

Effekten av detta blir att Kepler höjer 2024 års FFO (kassaflödesdrivande aktiviteter) med nästan 20%. Analyshuset upprepar sin köprekommendation och höjer riktkursen från 17 till 20 kronor.

Neobo-aktien är ned drygt 22% sedan noteringen men har rusat drygt 33% under de senaste tre månaderna.

I dag kostar en aktie 13,30 kronor, vilket gör att Kepler ser en uppsida på cirka 50%

Neobo FastigheterAktietipsMedia och analyshus

Dela med dig