Aktiespararna

Kepler höjer fastighetsaktien till köp

Av Jessika Bouveng
25 mars 20242 min lästid
Kepler köpstämplar Genova och höjer riktkursen.
Analyshuset Kepler Cheuvreux presenterar flera nya analyser under måndagsmorgonen. Bland annat höjer Kepler rekommendationen för en fastighetsaktie.

Kepler höjer rekommendationen för fastighetsbolaget Genova Property till köp från behåll. Samtidigt väljer analyshuset att höja riktkursen till 47 kronor från tidigare 40,5. Detta enligt en analys från börssajten Aktiellt.

Kepler skriver i analysen att att de finansiella kostnaderna i Q4 var lägre än väntat och att lägre räntor är gynnsamt med anledning av att Genova bland annat har en relativt hög låneandel av fastighetsvärdet.

"Vi ser att hyreslägenheter kommer ikapp inom hyreshöjningar på grund av eftersläpande effekter (kommersiella fastigheter hjälps av indexering). Med redan lägre finansiella kostnader har P/FFO sjunkit till attraktiva multiplar givet den stora projektportföljen", skriver analyshuset.

Ser köpläge i Husqvarna

Kepler har även tittat närmare på skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna. Analyshuset tror att Husqvarnas vinst per aktie sjunker med 5% under räkenskapsåret 2024. Kepler väljer att upprepa sin köprekommendation och riktkursen på 100 krnor

För det första kvartalet väntar sig Kepler en omsättning på 14 582 miljoner kronor, en nedgång om 15% på årsbasis, och ett rörelseresultat om 1 896 miljoner kronor.

"Återförsäljarna är fortfarande tveksamma till att fylla på sina lager och tillämpar just-in-time-leveranser nu när utbudssituationen är bättre. Tillsammans med en uppdatering av valutorna i vår modell innebär detta att vår vinst per aktie sjunker med 5 procent under 2024 och fortsätter backa med 2 procent under åren 2025-26", skriver Kepler i en analys.

LÄS MER: Börsveckans råd för Husqvarna

LÄS MER: Veckans aktie: Bäddat för ett lönsamhetslyft - köp gödseljätten

Dela med dig