Aktiespararna

Kepler spår återhämtning bilhandlarkedjan och höjer riktkursen

Av Finwire/Redaktionen
14 juni 20241 min lästid
Kepler Cheuvreux höjer bilhandlarkedjan Bilias riktkurs till 160 kronor (145) och upprepar köp, enligt en analys. Aktien stiger 0,6 procent till 141,30 kronor.

Revideringen görs inför Q2-rapporten och efter att Bilia nyligen sagt att avtalet med Volvo Cars fortskrider väl. Detta anses som en positiv nyhet givet att Volvo Cars är Bilias viktigaste varumärke.

Inför rapporten väljer Kepler också att höja sina estimat något.

“Vi förväntar oss att lättnader i räntenivåerna gynnar bilförsäljningen, och vi förväntar oss också att den norska marknaden återhämtar sig något mer, givet de senaste bilregistreringarna och återhämtningen efter påskhelgen. Införandet av tullar på bilar producerade i Kina väntas ha en begränsad inverkan”, skriver analyshuset.

“Justerad ebit väntas hamna i linje med Q2 2023 och uppgå till 435 miljoner kronor, vilket innebär en viss återhämtning från Q1, delvis på grund av en bättre utveckling i Norge”, fortsätter Kepler.

Bilia släpper sin rapport den 18 juli.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

BiliaMedia och analyshus

Dela med dig