Aktiespararna

Kepler tror på chans till högre bud från Atlas på Millicom

Av Finwire/Redaktionen
2 juli 20242 min lästid
Analytiker hos Kepler Cheuvreux tror chansen finns att Atlas Luxco höjer sitt bud på mobiloperatören Millicom.

"Vi anser att budet inte korrekt återspeglar värdet på Millicom, eftersom vi ser en mer rättvisande värdering på 300 kronor per aktie (vår riktkurs)", skriver Kepler i en analys och upprepar köp.

"Denna nivå återspeglar bättre det starka finansiella resultatet hittills och den förväntade förbättrade kassaflödesgenereringen från och med andra kvartalet, liksom den snabbt framflyttade skuldnedväxlingsprocessen och den potentiella uppsidan från en masttransaktion på kort sikt."

Kepler pekar även mot att den oberoende kommittén i Millicom sagt att Atlas bud om 24 dollar per aktie undervärderar verksamheten.

"Därför tror vi att det finns en chans att ett högre bud materialiseras för att säkerställa att Atlas får den nödvändiga acceptansnivån."

Pareto höjde riktkurs

På annat håll har Pareto Securities höjt sin riktkurs till 30 dollar (28) och upprepat köp.

"Den höjda kassaflödesprognosen och det förbättrade målet för skuldsättningsgraden för 2024 gör oss mer positiva till Millicoms kortsiktiga utsikter", skriver Pareto i en analys.

"Vi har höjt vår ebitda-prognos, vilket återspeglar den nya vägledningen för fritt kassaflöde. Vi förväntar oss att infrastrukturtillgångarna kommer att säljas under andra halvåret i år till ett värde av 1,5-2,5 miljarder dollar", fortsätter analytikerna.

Millicom-aktien handlas under tisdagen till 258 kronor.

Dela med dig