Aktiespararna

Konflikter och återkommande kritik

Av Redaktionen
14 augusti 20201 min lästid
Christer Gardell.
Aktiespararna mötte i juli Christer Gardell i Båstad för en exklusiv intervju. Här är ett smakprov från reportaget som du som medlem snart kan läsa i sin helhet i tidningen Aktiespararen som publiceras torsdagen den 20 augusti.

Christer Gardell har kallats bolagsslaktare, företagspirat och styckmästare. Aktieaktivismen har länge gått på kollisionskurs med långsiktigt aktiva ägare som Gustaf Douglas och Carl Bennet. Den korta placeringshorisonten och sättet att agera väcker fortfarande ont blod i vissa kretsar. Det har lett till konflikter och kritik i öppen dager. Men det stör inte Gardell.

– Jag är orädd i styrelsearbetet och genomförandet. Det är inte alla som gillar det. Men jag gör det jag måste för att utveckla värdet på företaget. Det är det uppdraget jag har fått från våra investerare. Jag kan ge och ta kritik. Det hör till. Konflikter kommer av att man har olika åsikter. Men det jämnar ofta ut sig när man nött på varandra ett tag, säger han.

För Gardell är affärer något rationellt, inget känslomässigt. Han gillar tydlighet och att beslut får mätbara konsekvenser. Både för honom själv och andra. Till stöd har han ett intellektuellt självförtroende, som han kallar det. Det gör att han kan stå upp för det han tror på. Oavsett vem han möter i maktens korridorer.

Intervjuer

Dela med dig