Aktiespararna

Bankerna: Köp nedpressade aktien efter rapport

Av Jessika Bouveng
30 mars 20232 min lästid
Aktien lyfter på rapport - Handelsbanken och Swedbank ställer sig positiva.

I början av 2023 så rasade IT-återförsäljaren Dustin på börsen efter att ha släppt sin rapport för det fjärde kvartalet.

Igår kom en ny rapport som marknaden tyckte betydligt mycket mer om och aktien rusade på börsen. Idag köpstämplar Handelsbanken aktien. Även Swedbank ser positivt på bolaget.

Handelsbanken positiva

Handelsbanken väljer idag att höja sin korta rekommendation för Dustin till köp från tidigare behåll med anledning av gårdagens rapportsläpp.

Handelsbanken uppmärksammar att även om skuldsättningen är för hög, är förbättrade lagernivåer ett steg i rätt riktning och risken för en nyemission bedöms ha minskat.

“I kombination med en förbättrad produktmix och synergieffekter från bl.a. sammanslagningen av LCP Benelux och LCP Nordic bör detta kunna driva aktien högre, trots att efterfrågan är något dämpad”, skriver banken.

Swedbank höjer riktkursen

Även Swedbank ser positivt på bolagets Q2-rapporten i det brutna räkenskapsåret. Det skriver sajten Aktiellt.

”Bolaget närmar sig en skuldsättningsnivå på 2-3 gånger nettoskuld i relation till ebitda. Efter utvecklingen av rörelsekapital, lagernivåer och skuldnivåer som visats under kvartalet upprepar vi vår Köprekommendation”

Swedbank väljer även att höja sin riktkurs från 50 kronor till 60 kronor.

LÄS MERExperten: Köp de här aktierna - har fått oförtjänt mycket stryk

LÄS MER: Jonas Olavi: Köpläge i tre aktier som backat rejält

Aktietips

Dela med dig