Aktiespararna

Nordnet-sparare tankade försvarsaktien under raset

Av Finwire/Redaktionen
10 april 20241 min lästid
Nordnet-sparare tankade Saab under gårdagens ras - ser ny popularitetsvåg.
Gårdagens nästan tvåsiffriga ras i försvarsbolaget Saab, som sannolikt föranleddes av en analys från Goldman Sachs som ser värderingsrisker, fick Nordnets sparare att stortanka i aktien. Det uppger Nordnets sparekonom Frida Bratt.

Analytikerna på Goldman Sachs anser att sektorn under de senaste 12 månaderna har fått bra stöd av budgetexpansion och att aktierna kan stiga ytterligare, men nu handlas till toppmultiplar jämfört med historiskt.

"Saab var den överlägset mest nettoköpta aktien under gårdagen bland Nordnets svenska kunder, oavsett om vi ser till antal kunder som köpte aktien, antal affärer och i volym. Aktien var också den absolut mest handlade", skriver Frida Bratt.

Ny köpvåg

Nordnet har sett en ny köpvåg i Saab sedan årsskiftet och även efter Rysslands invasion av Ukraina. Nu menar Nordnet att en andra popularitetsvåg går att skönja.

"Suget efter bolag som kan leva på strukturella trender är stort, och Saab är därmed en aktie som lockar. Många vill vara med på tåget, och man såg chansen att komma in till en förmodad rabatt under gårdagens ras", säger Frida Bratt.

Antalet ägare har ökat med 88 procent sedan januari 2023 på Nordnet och sedan början av 2024 har antalet ökat med 44 procent.

Aktien handlas för närvarande upp knappa 1 procent på börsen till 887 kronor.

LÄS MER: Europeiska försvarsaktier faller - Goldman Sachs ser värderingsrisker

LÄS MER: Saabs finansdirektör lämnar för Spotify

Dela med dig