Aktiespararna

Köpläge efter kollapsen: "Överreaktion"

Av Nyhetsbyrån Direkt
27 december 20191 min lästid
Kursfallet i Kambi efter måndagens nyheter är överdrivet och utgör ett bra ingångsläge för investerare som önskar exponering mot den växande amerikanska bettingmarknaden.

Det menar ABG Sundal Collier i en kommentar med titeln "Yet another overreaction" som släpptes på måndagskvällen efter att det under dagen blivit känt att Kambis storkund Draftkings går ihop med Kambis konkurrent SBTech.

ABG, som sedan tidigare har en köprekommendation på aktien i den svenska spelbolagsunderleverantören, lyfter fram att Kambi nyligen förlängde och utökade avtalet med Draftkings och att avtalet gäller i totalt tio amerikanska delstater.

"Vår tolkning av kontraktet är att Draftkings som tidigast kan sjösätta sin egen sportbok i dessa stater någonstans kring det första kvartalet 2021", skriver investmentbanken.

ABG pekar även på att Kambi nu har en möjlighet att bearbeta SBTechs kundlista eftersom det inte är troligt att Draftkings tillåter att sportbokverksamheten fortsätter i sin nuvarande form.

Banken konstaterar även att Kambi-aktien nu handlas 20 procent lägre än de nivåer som gällde sommaren 2018 när avtalet med Draftkings först tecknades. Sedan dess har Kambi bland annat tecknat avtal med storoperatören Penn Gaming - ett bolag som enligt ABG har chans att bli marknadsledande på sportbettingmarknaden i USA på sikt.

ABG:s riktkurs ligger oförändrad på 230 kronor. Kambi handlas upp 9 procent till cirka 131 kronor på fredagen. Den föll lite mer än 30 procent på måndagen från nivåer kring 170 kronor.

AktietipsKambi Group

Dela med dig