Aktiespararna

Nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
16 oktober 20172 min lästid

Köp Academedia och G4S men avvakta med Securitas, Handicare, Verisec och Kappahl.

Det råder Börsveckan i det nya numret.

Skolkoncernen Academedia är nu köpvärt, anser tidningen. Bolaget har en stark position i Norden och har sedan 2014 siktet inställt på utlandet. En ev/ebit-värdering om 12 är inte "jättelåg" men "lätt att motivera givet den operationella säkerheten".

"Ovanpå detta finns givetvis frågan om vilken riskpremie man bör sätta på Academedia givet diskussionerna om vinster i välfärden", skriver Börsveckan som anser att privatiseringarna gått så långt att "de är svåra att vända". Aktieköpen av Rune Anderssons Mellby Gård ses vidare som en kvalitetsstämpel.

G4S erbjuder en lägre värdering och större lönsamhetspotential än Securitas. Köp den danskbrittiska säkerhetskoncernen före den svenska konkurrenten.

Avvakta även med det nyligen börsnoterade trapphissbolaget Handicare på grund av en hög värdering.

Värderingen av it-säkerhetsbolaget Verisec lämnar inget utrymme för bakslag, anser Börsveckan som råder avvakta.

Klädbolaget Kappahl fick en välförtjänt uppgång efter sitt fina bokslut, aktien ser nu fullvärderad ut så avvakta även här, råder Börsveckan.

I BV-portföljen byts Ework ut efter en stark utveckling. I stället tar it-konsulterna Avega och Acando plats som bägge "ståtar med höga utdelningar och relativt försiktiga värderingar".

Dela med dig