Aktiespararna

Köpvärd teknikaktie: Bör gå bättre än börsen

Av Nyhetsbyrån Direkt
27 april 20201 min lästid
Teknikbolaget Mycronic är rapportsäsongens största vinnare hittills efter att ha överraskat positivt vinstmässigt. Stark orderingång och en oförändrad omsättningsprognos trots coronapandemin har lett till en kursuppgång.

Men företagsledningen är fortsatt optimistisk och får den rätt bör aktien under det kommande året gå bättre än börsen, skriver Dagens industri i måndagens utgåva.

Det som driver lönsamheten är i första hand försäljningen av stora maskritare. Mycronic sålde åtta sådana i fjol och väntas sälja ytterligare sju i år.

Avgörande för Mycronic är hur många olika varianter av skärmar som kunderna tillverkar och där gynnas bolaget av den pågående trenden med ett skifte från LCD till amoledteknik, skriver Di.

Mycronic är i dag ett resultatmässigt stabilare företag än tidigare, då det numera har en tydlig eftermarknadsaffär. Bolaget har också lanserat en ny, mindre maskritare som fått gott initialt mottagande.

Dagens industri räknar med att Mycronic i år ska göra en nettovinst på 750 miljoner kronor, vilket innebär en värdering om cirka 20 gånger vinsten - borträknat nettokassan.'

"Den värderingen kommer med tiden att framstå som attraktiv jämfört med de allra flesta börsföretag som nu står inför kraftigt minskad vinst och i många fall förluster", skriver tidningen, som tror att på sikt blir köp även på dagens nivåer en bra placering.

MycronicAktietips

Dela med dig