Aktiespararna

Du borde inte jobba här

Av Kima Edell
5 april 20242 min lästid
Kima Edell skriver om olika nivåer av kunskap.
Förra fredagen lade jag ut en krönika som minst sagt störde en man som även visade sitt missnöje gällande min existens här på Aktiespararna. Han menade att jag inte borde jobba på Aktiespararna helt enkelt. Han upplevde mig okunnig inom området. Ja du…vad ska jag säga… Det är exakt vad jag är! Jag är okunnig inom området och jag är inte anställd som analytiker, vilket du borde tacka mig och Aktiespararna för. Men jag skriver krönikor just för att representera en annan grupp.

Jag vill visa att det finns olika nivåer av kunskap just för att många ”okunniga” är rädda för att kliva in i rum där andra ”kunniga” befinner sig som beter sig som han. Man är alldeles för rädd för att ställa dom här ”dumma frågorna” och få svar som ” Nej men detta borde du kunna vid det här laget”.

Helt ärligt så blev jag riktigt glad över kommentaren som delades offentligt, jag fick bevisat inför alla att man inte blir accepterad överallt och det är inte alla som vill förklara eller lära ut eller peppa andra till att bli en bättre sparare. Att prata till rätt målgrupp är svårt när man har andra som tittar på på samma plattform. Man får stå rakt och svajja till när det blåser - men mer än så går det inte att rubba mig när jag får chansen att lära mig, tala och hjälpa.

Jag blir faktiskt lite full i skratt. Jag jobbar som sociala medier-ansvarig och näthat hanterar jag dagligen. Men det är intressant också. Jag blev peppad av detta. Jag kände att jag behövs där ute, jag kände mig stark och smart.

Jag ska nog prata om hur en spargris fungerar nästa vecka. Jag hoppas att han vill läsa det. Det är inte så lätt att krossa en sån fin gris när man får en emotionell koppling till just den grisen som man kanske har fått av en nära vän eller som man kan relatera till på något sätt.

Grymt ju!

Så mitt professionella svar är” "Tack för din feedback. Jag är medveten om att alla har olika uppfattningar, men jag är stolt över mitt arbete och mina prestationer här på min arbetsplats. Jag är övertygad om att jag har förmågan att utföra mina uppgifter på ett framgångsrikt sätt och jag är alltid öppen för konstruktiv kritik som kan hjälpa mig att bli ännu bättre. Tack ändå för din input."

Ta hand om er där ute!

Kima ( hon den okunniga)

Krönikor

Dela med dig