Aktiespararna

Kursraketen tar plats på bankens lista över favoriter

Av Jessika Bouveng
3 februari 20231 min lästid
Inför februari så väljer JP Morgan att göra flera förändringar i sin Fokuslista. Banken har bland annat valt att ta in ett medicinteknikbolag som gjort en tvåsiffrig uppgång på börsen.

Amerikanska storbanken JP Morgan har en Fokuslista där man listar alla bankens favoritaktier inom en rad olika sektorer. I månadsskiftet väljer banken att göra flera ändringar.

Bland annat så har banken valt att ta bort Atricure, Boston Scientific och Regions Financial. Istället så väljer man att plocka in sex nya bolag vilka är Stryker, Cenovus Energy, CMS Energy, Rogers Communications och Treace Medical Concepts.

Bland dessa sex aktier så har medicinteknikbolaget Stryker visat en stark start på året. I januari så inledde de med en kursuppgång på 12%. Branschanlytikern på JP Morgan, Robert Marcus, ser framförallt att bolaget har en stark organisk tillväxt samt att de har bra förutsättningar för att förbättra sin lönsamhet ytterligare.

Banken ser även positivt på de två energibolagen man valt att ta in - CMS Energy och Cenovus Energy. Enligt JP Morgan så har de en unik position inom sektorn.

Sammantaget så rymmer listan tio bolag:

Treace Medical Concepts (NY)
Stryker Corp (NY)
Rogers Communications (NY)
CMS Energy (NY)
Cenovus Energy (NY)
McDonald’s
General Motors
Microsoft Corp
Pultegroup
Alaska Air Group

Aktietips

Dela med dig