Aktiespararna

Läkemedelskometen rusar på börsen

Av Redaktionen
2 oktober 20172 min lästid

Wilson Therapeutics presenterar preliminära data från den pågående förlängningsfasen av bolagets fas 2-studie av WTX101 - som en ny behandling av Wilsons sjukdom - kommer att presenteras som en poster på The Liver Meeting.

I en sammanfattning av postern som publiceras online framgår att de initiala förbättringar som observerades efter 24 veckor bibehölls.

Det framgår av ett pressmeddelande från i söndags.

Nivåerna av fritt koppar, leverstatus och neurologisk status var stabila eller förbättrades ytterligare efter 48 veckors behandling med WTX101 under förlängningsfasen, framgår det vidare.

Samtliga 22 patienter som slutförde den 24 veckor långa öppna fas 2-studien valde att fortsätta behandlingen med WTX101 en gång om dagen i studiens förlängningsfas. Levertestresultaten var stabila eller förbättrades till vecka 48 från vecka 24, vilket indikerar att patienternas leverfunktion är stabil.

Exklusivt i Aktiespararen: Läkemedelskometen: "Goda möjligheter att nå marknaden"

Rusar på börsen

Wilson Therapeutics aktie stiger med närmare 20 procent på börsen vid 14.30-tiden på måndagseftermiddagen. Aktien handlas, för första gången någonsin, för över 100 kronor i nuläget. Totalt är kursen upp över 86 procent det senaste året.

DNB-analytikern Patrik Ling, som följer bolaget, tycker att utvecklingen är logisk.

– Det är klart positiva nyheter och kursreaktionen är välmotiverad”, säger han till Dagens Industri.

Patrik Ling har en köprekommendation på Wilson Therapeutics med en riktkurs på 125 kronor.

– Den ska fortsätta upp, säger han till DI.

Aktiespararen/Nyhetsbyrån Direkt

Dela med dig